Thursday, July 11, 2013

::monolog lunch break::

Bulan puasa ada lunch break setengah jam...selalunye x ada pun.. dapat big boss baru ada benda yang nak dibarukan..hemm ikut sukalah...aku pekerja, so kenalah ikut ajer, asal tak melampaui had laju 250km/j... hahaha...

Tengah2 dok rehat teringat pulak laman ijo dalam blog ku ini... tak bersambung cerita "kembara tanah jawa".. malas betol nak meng'update blog... uhhhh.. kena buang rase itu ye..sesungguhnya memang kena buang... 

Sebut pasal puasa... ohh... puasa tahun ni memang tak serupa ngan tahun2 sudah.. tak ada keghairahan cerita pasal makanan, masakkan or yang sewaktu dgn bunyi makanan... cuma bertekad nak jadikan permulaan puasa yang terbaikk berbanding tahun2 sebelumnya... paling utama dari segi rohaniah.. Insyaallah atas izin Allah segalanya..

Tapi ada rasa ketidaksabaran nak balik kampung menjenguk mak yang terchenta... makin membuak2 tiap hari.. ohh... rindu gilerr... Insyaallah.. akan sampai ke tanah tumpah darah ujung minggu ini...Aku tak sabar juga nak ziarah kubur arwah abah.. rindu yang tak pernah2 hilang... (asal teringat abah jer.. mesti menitik air mata...ish.. ). Semoga abah damai di 'sana'.
 

Semoga aku dan kita2 semua dapat memanfaatkan kedatangan Ramadhan kali ini... 


macam takde motif  letak gambo sampan2 yang belom nak karammm...blurr pulak :(




5 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Puasa umur2 kertu ni mmg mcm ni . Nafsu aneh2 pasal makanan dah kurang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. berat badan x pulak nak kuranggg... hampehh

      Delete
  3. Ini dah 240km/j. sikit lagi nk sampai limit. adui..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampaknye kena beli kereta baru lah... ahahaha

      Delete